טכנית זו סדרה של 8 ספרים אבל למי אכפת? (לי דא)
שבע האחיות. לוסינדה ריילי. סדרת הספרים הכי מדהימה שתקראו בחיים. ספרות היסטורית מדהימה, מעניינת וברורה (ואני אחת שקוראת בדרך כלל רומנים ופנטזיה\מדעבדיוני\איך שלא תרצו לקרוא לזה)
זו פשוט סדרת ספרים מהממת. 1-6 מספר על החיפוש של העבר של כל אחד מהאחיות. 7 מספר על החיפוש של האחות השביעית. 8 מספר על איך האב המאמץ מצא אותן. ובכן אני ארשום פה את התקציר לספר הראשון כי... באלי. מאיה ד'אפליה נקראת לשוב בדחיפות ל'אטלנטיס' בית ילדותה שעל גדת אגם ז'נבה. אביה המיליונר החידתי המכונה 'פָּא סוֹלְט' הלך לעולמו. עם בואה מתברר למאיה שלא תיערך הלוויה כי האב נטמן לבקשתו במצולות האוקיינוס. כעת היא ממתינה לבואן של חמש אחיותיה כדי לבשר להן את הבשורה. לכל אחת משש הבנות - שאומצו בינקותן בידי פא סולט ונקראו על שם הפליאדות המיתולוגיות - הושאר מכתב ובו רמז למקורותיה ולמורשתה. מאיה הבכורה צעירה יפת תואר ונוטה להתבודדות היא הראשונה שיוצאת למסע. >פיסת אריח משולשת עם כתובת מסתורית שרשרת אבן־ירח ופגישת עבודה אפשרית עם פלוריאנו קווינטלאס סופר צעיר ומצליח שהיא מתרגמת את ספריו לצרפתית מובילות אותה לריו דה ז׳ניירו שבברזיל. העקבות מוליכים לבית אצולה מתפורר שם היא מתוודעת לקורותיה של אם סבתה איזבלה (בֶּל) בוניפאסיו היפהפייה. סיפורה של בל מחבר בין ריו השמרנית של שנות העשרים והקמתו של פסל כריסטו סמלה של ריו דה ז'ניירו לפריז הבוהמית והנועזת. באטלייה של האמן פול לנדובסקי פוגשת בל את הפסל לורן ברואי וחייה משתנים לעד. >ברומן הסוחף העוסק באהבה ובאובדן בנאמנות ובכוחם של קשרי דם ומשפחה מקשרים חוטים רבים מהצפוי בין חייה של מאיה לאלו של איזבלה ובין העבר להווה שבו מצוירת ריו צבעונית חושנית ומסעירה. סיפורה של מאיה הוא הראשון בסדרת שבע האחיות".
זה התקציר לספר הראשון, ככה בערך הולך התקציר של כל הספרים עד הספר השישי רק בהתאם לאחות ולהיסטוריה שלה. התקציר לספר השביעי, למה? כובע, כי באלי.
יום השנה לפטירתו של פא סולט, המיליארדר המסתורי שאימץ שש בנות, מתקרב. הבנות מתכננות להתאחד מקצוות תבל לטקס אזכרה מיוחד. אולם המתנה הגדולה ביותר לאביהן מופיעה באופן לא צפוי – מידע חדש ומהימן על מקום הימצאה של האחות השביעית שאביהן חיפש כל חייו. האחיות נרתמות למסע נגד הזמן כדי למצוא את האחות החסרה ולצרף אותה לטקס האזכרה. הרמזים מובילים למרי מקדוגל המתגוררת בניו זילנד. אבל ישנן שתי נשים בשם זה, אם ובת. האם אחת מהן היא האחות החסרה? והאם היא תרצה להיות חלק מהמשפחה יוצאת הדופן הזו? הבנות מגיעות אל מרי כאשר היא מצויה במסע גילוי עצמי משלה, אשר מוביל אותה אל שורשיה באירלנד. מרי נחשפת לנולה, שגדלה בימי מלחמת העצמאות של אירלנד, לוחמת חופש אמיצה ודעתנית, וגם אישה אוהבת ומלאת חמלה. כאשר נולה מרגישה נבגדת על ידי בשר מבשרה, הפגיעה קשה כל כך שהיא לא מסוגלת להבליג. אך ההדים של אותה פגיעה פועמים בעוז גם בדורות הבאים.
והתקציר לספר השמיני כי חובה.
שבע האחיות לבית ד’אפליה נאספות בפעם הראשונה על סיפון הטיטאן, כדי
להיפרד מפָא סולט, אביהן המאמץ שנפטר לאחרונה. על פי צוואתו, הן מקבלות
לידיהן את יומנו האישי ונחשפות לסיפור חייו המורכב ורבˉ התהפוכות. מה
שנראה בהתחלה כהתכנסות של משפחה אבלה לצורך סגירת מעגל הופך למסע
מטלטל בעקבות חייו הסוערים של האב – חיים שראשיתם בערבות סיביר כיתום
חסר כול החשוד ברצח שמעולם לא ביצע וסופם באחוזה המשפחתית רחבת
הידיים על שפת אגם ז’נבה.
ּ האחיות נדהמות לגלות שמסלול חייו של פא עבר בביתו של פסל מחונן בצרפת.
את הספר השמיני כתבו לוסינדה ריילי והבן שלה, הארי וייטקר, כי היא מתה לצערנו הרב.
שמות הספרים.
שבע האחיות - שבע האחיות.
שבע האחיות - אחות הסערה.
שבע האחיות - אחות הצללים.
שבע האחיות - אחות הפנינים.
שבע האחיות - אחות הירח.
שבע האחיות - אחות השמש.
שבע האחיות - האחות החסרה.
שבע האחיות - אטלס.
כן פשוט הייתי חייבת להמליץ לכם על הסדרה הזאת כי אני מרגישה שזה פשוט בזבוז לא לקרוא את זה, ומי שקרא, שירשום מה הוא חשבבבבב, כי זו סדרה מדהימה. בכיתי את החיים שלי, ואני לא אדם רגשן, לרוב אני צינית ומעצבנת.
וואו אנשים מי אישר את הפוסט שלי כל כך מהררררר???